YHTEISMAA-projekti

Organisointi, ohjaus ja koreografia: tanssitaiteilija Elina Hauta-aho ja nukketeatteritaiteilija/kuvataideopettaja Maria-Elina Koivula
 
 
 
 

Yhteismaa-projekti vie esitystaidetta sinne, missä se ei näy tai ole koettavissa. Projekti tekee tanssin ja nukketeatterin tekemisen mahdolliseksi lapsille, jotka eivät muutoin luultavasti juurikaan kohtaisi näitä taiteenlajeja. Työskentelemme poikkitaiteellisesti entisen kotikuntamme Lehtimäen alakoulun oppilaiden kanssa valmistaen lapsien kanssa yhdessä teoksen projektin lopuksi järjestettävään esitykseen Lehtimäen Nuorisoseurantalolle. Olemme kutsuneet mukaan esiintymään myös ammattitaiteilijoita. Yhteismaa pyrkii olemaan mahdollisimman helposti saavutettava kaikille lapsille. Tästä syystä työskentelemme kouluympäristössä, jottei osallistujiksi rajaudu ainoastaan muutenkin harrastusaktiivisia lapsia. Jotta kaikilla on mahdollisuus ensinnäkin huomata näiden taidelajien olemassaolo (ja että taide voi olla ammatti), innostua näiden taiteiden tekemisestä sekä lisätä itsetuntemusta ja rohkeutta taiteen tekemisen vaikutuspiirissä. Jätämme projektin myötä myös paikalliselle koululle yhdenlaisen mallin taidetyöskentelystä lasten kanssa.

AIKATAULUSTA

Olemme työskennelleet poikkitaiteellisesti Lehtimäen alakoulun 3-5lk oppilaiden kanssa syksyllä 2020 sekä helmikuussa 2021. Maalis-huhtikuussa oppilaat työskentelevät ohjeistuksellamme oman opettajansa kanssa vieden projektia eteenpäin. Yhteinen työskentelymme jatkuu toukokuussa 2021, jolloin esitetään tekemämme teos koulun muille oppilaille. Alun perin oli tarkoitus järjestää koko kylän esitysiltamat ja jakaa työskentelyämme laajemmin, mutta pandemian takia tämä ei ole mahdollista. Olemme kutsuneet toukokuussa oppilaille esiintymään myös ammattilaisnukketeatteriryhmän. Tekemämme teos lämmitetään ja esitetään uudelleen marraskuussa 2021 Taimelan koulun 130v-juhlassa.

Kuvia työskentelystä 2020-21:

sdr

cof

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close