TRIOT

ESITTELY

TRIOT on tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Heini Nukari ja Kaisa Kukkonen.

TRIOT on työskennellyt yhdessä vuodesta 2017 säännöllisin harjoitustapaamisin ja ulostuloin erilaisissa ympäristöissä. Ryhmä työstää ja vie eteenpäin ääni- ja liikeimprovisaatiota omana vahvana esitysmuotonaan. TRIOT järjesti syksyllä 2017 TRIOT + ystävät improvisaatioiltojen esityssarjan eri tiloissa Helsingissä, joka loi pohjan Hetki-festivaalin syntymiselle 2018.

TRIOT työskentelee jokaisen jäsenen mukanaan tuomien kehollisten näkökulmien inspiroimana: Hauta-aho on viime aikoina työstänyt vapautta kehollisena harjoituksena, Nukari on pitkään työskennellyt kehon ja äänen yhteyden kanssa ja Kukkonen työstänyt paljon musiikki- ja tanssi-improvisoinnin yhteyksiä sekä kontakti-improvisaatiota. Työskentelyssään TRIOT kehittää tanssi-improvisaatiota omana vahvana tanssitaiteen alueenaan ja esitysmuotona sekä pyrkii ymmärtämään ja viemään yhdessä pidemmälle jokaisen mukanaan tuomia näkökulmia.

Tanssi-improvisaatio esitysmuotona TRIOTille poliittinen valinta. Se pakenee nopeaa, yksinkertaistavaa ja mustavalkoista maailmaa ja arvoja. Se harjaannuttaa monimuotoisuuteen, tuntemattomaan hyppäämiseen, normien kyseenalaistamiseen – se on mahdollisuus totunnaisuudesta ja järjestelmistä irtipäästämiseen ja uudelleen järjestämiseen sekä ihmettelemiseen. Se on vapautta olla suhteessa toisiin, tilaan, itseen ja esitykseen toisin. Improvisaatio on empatiaa lisäävää nyt-hetken taidetta, koska katsojan ja esiintyjän yhdessä nyt-hetkeen asettuminen on mahdollisuus myötätunnon kasvulle ja yhdenvertaisuuden kokemukselle.

Kuvat Aura Nukari

 

Esityssarja TRIOT + YSTÄVÄT

TRIOT järjesti joulukuussa 2017 improvisaatioesityssarjan eri tiloissa Helsingissä kutsuen mukaan kanssaan samaan iltaan esiintymään pitkään improvisaatiota esitysmuotona työstäneitä taiteilijoita.

Esityssarjan ohjelma:

TRIOT // Taidetila Virgiinia

TRIOT + Nina Viitamäki soolo // Galleria Forum Box

TRIOT + Pia Lindy soolo + Atmosfärg trio (Eero Savela, Tapani Varis, Alf Forsman) // Maunula-talo

TRIOT + avoimet jamit tanssijoille ja muusikoille // ohjattu lämmittely, pienissä ja suuremmissa kokoonpanoissa improvisaatioita // Maunula-talo

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close