Teospari FLOW OF DEATH ja AND LIFE

TEOSPARISTA

Flow of death ja And Life on teospari, joka antaa tilaa olla jokaisen omine kokemuksineen kuoleman ja elämän äärellä: haurauden, hetkellisyyden, voiman, mätänemisen, uuden syntymän äärellä. Kuoleman ja elämän voiman muistaminen tuo meidät nyt-hetkeen ja piirtää sen kirkkaana esiin. Elämä ja kuolema käyvät jatkuvaa vuoropuhelua niin kehoissamme solutasolla kuin konkreettisina näkyinä luonnossa, silti taipumuksenamme on olla pysähtymättä olemaan niiden kanssa. Kuolema ja elämä ovat molemmat virtausta, alati muuntuvia tiloja, joissa on läsnä kaikki olemisen tasot ja yhteydet, jotka ovat arkiolemisessa usein painautuneet piiloon. Esityksissä kysymme syvätason yhteyksiä ja annamme näiden purskahtaa tilaan. Flow of death ja And Life ovat itsenäisiä teoksia ja kokonaisuuksia.

FLOW OF DEATH

Teos esitettiin Querq-tapahtumatilassa joulukuussa 2019. Esityksiä prosessin matkan varrelta marraskuussa 2019 oli Ars Moriendi -festivaalilla Tuomiokirkon Kryptassa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa.

TYÖRYHMÄ: Tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Aino Voutilainen, Laura Pietiläinen, Linda Priha, äänisuunnittelija Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelija Anttoni Halonen, teaser: Jouni Taurianen, teoksen tallenne Aino Ojanen.

ESITYKSET:
Querq-tapahtumatilassa, Nilsiänkatu 10A, 2krs.
Esitysajat: Ke 11.12, pe 13.12, la 14.12 ja su 15.12

 

Kuvat esityksestä Salla Keskinen

ESITYKSET MATKAN VARRELTA:
La 16.11 klo 13 / Ars Moriendi –festivaali / Helsingin Tuomiokirkon Krypta / Kirkkokatu 18

Ti 26.11 klo 17.00 ja ke 27.11 klo 17.00 / Z-free, Zodiak – Uuden tanssin keskus / Studio C4 / Kaapelitehdas

 

Kuvat Z-free demoesityksestä Anttoni Halonen

Flow of death tekee tilaa kuoleman ja kuolevaisuuden kanssa olemiselle. Teos on yhdistelmä kokemuksellisuutta ja esityksellisyyttä. Flow of death on ensi-illassa Helsingissä Querq-tapahtumatilassa joulukuussa ja siitä esitetään marraskuussa prosessin eri vaiheissa otteita Ars Moriendi -festivaalilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa.

Flow of death -esitys kutsuu kanssaihmisiä pysähtymään hetkeksi oman kuoleman ja kuolevaisuuden äärelle. Asun tässä lihassani, joka on vahva ja hauras, lopulta mätänevä, hajoava ja uutta elämää tuottava, ravitseva. Flow of death -esitys rakentaa tilan jossa voi tunnustella omaa suhdettaan kuolemaan. Kuolema on jatkuvasti elämässämme läsnäoleva virta: soluissamme, mielessämme, ympärillämme. Tunnustelemme tätä virtaa ja sen vuoropuhelua elämän voiman kanssa. Kuoleman muistaminen voi piirtää tämän hetken kirkkaaksi.

Flow of death –teoksen synnyssä yksi oleellinen osa on ollut avoimuus. Teoksen työstö aloitettiin keväällä 2019 kaikille avoimilla harjoitussessioilla, joita jatkettiin syksyllä 2019. Matkalla kohden ensi-iltaa teosta avataan sen prosessin eri vaiheissa näissä kahdessa julkisissa ulostuloissa, Ars Moriendi -festivaalilla ja Z-free ohjelmassa. Teos on pari And Life -esitykselle (ensi-ilta 2020).

Teosta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Helsingin kaupunki.

LINKIT:

Querq-tapahtumatila: https://www.facebook.com/querqhelsinki/

Esityksen Facebook tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/493135004746412/
Ars Moriendi -festivaali: http://arsmoriendi.fi/flow-of-death/
Zodiak Z-free: https://www.zodiak.fi/kalenteri/z-free-elina-hauta-aho

////////////////////////////////////////////

AND LIFE 

MAUNULA-TALO, METSÄPUROSALI, Metsäpurontie 4, Helsinki

ESITYKSET: pe 23.4.21 klo 19 (ensi-ilta), la 24.4.21 klo 16 ja klo 19, su 25.4.21 klo 16.

——> esitykset ovat siirtyneet pandemian takia elokuulle 2021. Ilmoitamme tarkat esityspäivät pian!

Vapaa pääsy

Noudatamme tarkasti esitysten aikaisia koronarajoitteita. Tiedotamme myöhemmin katsojamäärästä, kun elokuun tilanne tarkentuu.

TYÖRYHMÄ:

Koollekutsuja, koreografia yhdessä työryhmän kanssa, tanssi, tuotanto:

ELINA HAUTA-AHO

Tanssi: SAARA NORVIO, MERI PAJUNPÄÄ

Mentori: LAURA PIETILÄINEN

Äänisuunnittelu: JOUNI TAURIAINEN

Tila-, ja valosuunnittelu: ANTTONI HALONEN

Pukusuunnittelu: SUSANNA SUURLA

Teosta tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki ja Vantaan Tanssiopisto. Kiitos!

Teosparin toinen osa And life on sukellus elämän voimaan, syntymään ja jatkuvaan virtaan kaikissa olioissa – kaikkeen mikä liikkuu, kuhisee, helisee, vilisee, suuntaa, oleilee. Elämän voima manifestoituu meissä itsessämme ja joka puolella ympärillämme. Oivallus elämän virtaavasta jatkuvuudesta voi avautua katsellessa vaikkapa pientä turilas-hyönteistä kesäisessä illassa mökkirannan laiturilla, tai antaessa tuulen syöksyä kehon lävitse, tai kuunnellessa oman veren kohinaa. Teoksessa tunnustellaan syntymää ja eloisuutta niin omana kehon ja mielen sisäisenä tapahtumana kuin antautumalla ympärillämme virtaaville voimille. Elossa oleminen on jatkuvaa liikettä, sykettä ja suuntautumista tulevaan, menneeseen, tähän hetkeen. Teoksessa annamme tilaa tälle suuntautumiselle ja sykkeelle tulla esiin. Tunnustelemme kehollisina ihmisinä elossa olon fyysisyyttä ja konkretiaa: miten synnyin ja synnytän uutta, miten soluni uusiutuvat joka hetki, tunnustelemme yhteyttä kaiken elollisen tanssiin.

Esitys on yhdistelmä kokemuksellisia ohjattuja osioita sekä esityksellisiä kohtauksia. Valo-, tila- ja äänisuunnittelu on elimellinen osa teoksen rakentumista ja katsojan kokemuksellisuuden tapahtumista.

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close