Teospari FLOW OF DEATH ja AND LIFE

TEOSPARISTA

Flow of death ja And Life on teospari, joka antaa tilaa olla jokaisen omine kokemuksineen kuoleman ja elämän äärellä: haurauden, hetkellisyyden, voiman, mätänemisen, uuden syntymän äärellä. Kuoleman ja elämän voiman muistaminen tuo meidät nyt-hetkeen ja piirtää sen kirkkaana esiin. Elämä ja kuolema käyvät jatkuvaa vuoropuhelua niin kehoissamme solutasolla kuin konkreettisina näkyinä luonnossa, silti taipumuksenamme on olla pysähtymättä olemaan niiden kanssa. Kuolema ja elämä ovat molemmat virtausta, alati muuntuvia tiloja, joissa on läsnä kaikki olemisen tasot ja yhteydet, jotka ovat arkiolemisessa usein painautuneet piiloon. Esityksissä kysymme syvätason yhteyksiä ja annamme näiden purskahtaa tilaan. Flow of death ja And Life ovat itsenäisiä teoksia ja kokonaisuuksia.

AND LIFE

Kuvat teoksesta (3 ensimmäistä) Anttoni Halonen ja (loput kuvat) Katri Naukkarinen

MAUNULA-TALO, METSÄPUROSALI, Metsäpurontie 4, Helsinki

ENSI-ILTA: pe 6.8.2021 klo 19.00

MUUT ESITYKSET: la 7.8.2021 klo 15 ja klo 19, su 8.8.2021 klo 15

TYÖRYHMÄ:

Ohjaus, koreografia yhdessä työryhmän kanssa, tanssi:

ELINA HAUTA-AHO

Koreografia yhdessä työryhmän kanssa, tanssi: SAARA NORVIO, MERI PAJUNPÄÄ

Äänisuunnittelu: JOUNI TAURIAINEN

Tila-, ja valosuunnittelu: ANTTONI HALONEN

Puku-, ja tilasuunnittelu: SUSANNA SUURLA

Tuotanto: Elina Hauta-aho ja Maunula-talo

Teosta tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki ja Vantaan Tanssiopisto. Kiitos!

Teoksen käsiohjelmasta:

Mä oon miettinyt viime aikoina paljon oman äitini ja isoäitieni perimää tässä lihassani, sielussani, mussa joka tasolla. Oon koittanut koskea itseäni hellästi ja aistia omassa kosketuksessani äitini, häneltä oon tämän nahkani perinyt. Oon ottanut aikaa ja tanssinut isän äidin kanssa. Se on tuntunut voimakkaalta. Oikeestaan oon vasta näissä tansseissa tutustunut tähän Martta-mummuun, joka kuoli jo ennen mun syntymääni. Musta tuntuu, että epigeneettisillä tasoilla hän on jättänyt näihin mun soluihin ja henkeeni syvän jäljen. Välillä oon puhallellu häntä kauemmas. Tietysti kaiken tän tavoittamiseen oon tarvinnut aimo annoksen mielikuvitusta, mutta onneksi mulla taiteilijana sitä riittää. Sieltä mielenkuvituksesta on löytynyt jotain todentuntuista tuntematonta, joka on muuttunut välähdyksittäin todeksi. Mä oon ajan monia kerroksia, mennytä ja tulevaa nyt-hetkessä.

Mä oon miettinyt myös lähiaikoina itseäni ekosysteeminä, joka on monimutkainen, hillittömän ihmeellinen verkosto toisistaan riippuvaisia kokonaisuuksia. Tämä minä, mun kehomielen muodostama ekosysteemi sitoutuu osaksi tätä meidän universumin kokonaista ekosysteemiä. Oon pieni ruikku meressä. Merkityksetön ja merkittävä. Tässä ajatuksessa on lepoa ja voimaa. Villi luonto on läsnä minussa.

Ja sitten iltaisin kotona en oikeestaan jaksa miettiä muuta kuin seuraavaa netflix-sarjaa, mitä voisin kattoa. Nyt oon alottanut semmosta espanjankielistä sarjaa kun Valeria. Se on ihan kiva. Aika paljon seksiäkin siinä on, joka jaksossa jotakin. Sekin tuntuu elähdyttävältä ja ilahduttavalta. Ei nimittäin oikeestaan nykyisyydessäni ihan hirveen usein ookkaan seksi mielessä siinä, kun imuroin, pesen pyykkiä, laitan ruokaa, teen taiteellisia työsuunnitelmia ja mietin mistä hankittais lapsille uudet kumpparit. Edelliset oli ehkä pienet tai sitten niissä oli reikä. En muista enää. Tuntuu, että kaikkeen tommoseen tärkeeseen niinku läheisyys pitää varata erikseen aikaa kalenterista, että se sitten voi tapahtua.

Ja sit vikana haluun vielä kertoa pikkasen tulevaisuudesta. Ollaan mun 7v poikani kanssa tutkittu vähän avaruutta ja mietitty tosissaan millasta vois olla asua jollain toisella planeetalla. Minkälaiseks ihminen muovaantuis uudenlaisessa ympäristössä. Hauskoin ajatus oli, että pystyttäis lentämään, vaihtamaan kehoa aina nuorempaan ja ehkä uimaan rikkihapossa.

Elina 17.3.2021

and Life -teos kutsuu katsojat sisäänsä tunnustelemaan jaettua ja omaa elossa olemisen todellisuutta. Tervetuloa osaksi and Life -esityksen maisemaa ja nyt-hetkien virtaa!

FLOW OF DEATH

Teos esitettiin Querq-tapahtumatilassa joulukuussa 2019. Esityksiä prosessin matkan varrelta marraskuussa 2019 oli Ars Moriendi -festivaalilla Tuomiokirkon Kryptassa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa.

TYÖRYHMÄ: Tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Aino Voutilainen, Laura Pietiläinen, Linda Priha, äänisuunnittelija Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelija Anttoni Halonen, teaser: Jouni Taurianen, teoksen tallenne Aino Ojanen.

ESITYKSET:
Querq-tapahtumatilassa, Nilsiänkatu 10A, 2krs.
Esitysajat: Ke 11.12, pe 13.12, la 14.12 ja su 15.12

 

Kuvat esityksestä Salla Keskinen

ESITYKSET MATKAN VARRELTA:
La 16.11 klo 13 / Ars Moriendi –festivaali / Helsingin Tuomiokirkon Krypta / Kirkkokatu 18

Ti 26.11 klo 17.00 ja ke 27.11 klo 17.00 / Z-free, Zodiak – Uuden tanssin keskus / Studio C4 / Kaapelitehdas

 

Kuvat Z-free demoesityksestä Anttoni Halonen

Flow of death tekee tilaa kuoleman ja kuolevaisuuden kanssa olemiselle. Teos on yhdistelmä kokemuksellisuutta ja esityksellisyyttä. Flow of death on ensi-illassa Helsingissä Querq-tapahtumatilassa joulukuussa ja siitä esitetään marraskuussa prosessin eri vaiheissa otteita Ars Moriendi -festivaalilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa.

Flow of death -esitys kutsuu kanssaihmisiä pysähtymään hetkeksi oman kuoleman ja kuolevaisuuden äärelle. Asun tässä lihassani, joka on vahva ja hauras, lopulta mätänevä, hajoava ja uutta elämää tuottava, ravitseva. Flow of death -esitys rakentaa tilan jossa voi tunnustella omaa suhdettaan kuolemaan. Kuolema on jatkuvasti elämässämme läsnäoleva virta: soluissamme, mielessämme, ympärillämme. Tunnustelemme tätä virtaa ja sen vuoropuhelua elämän voiman kanssa. Kuoleman muistaminen voi piirtää tämän hetken kirkkaaksi.

Flow of death –teoksen synnyssä yksi oleellinen osa on ollut avoimuus. Teoksen työstö aloitettiin keväällä 2019 kaikille avoimilla harjoitussessioilla, joita jatkettiin syksyllä 2019. Matkalla kohden ensi-iltaa teosta avataan sen prosessin eri vaiheissa näissä kahdessa julkisissa ulostuloissa, Ars Moriendi -festivaalilla ja Z-free ohjelmassa. Teos on pari And Life -esitykselle (ensi-ilta 2020).

Teosta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Helsingin kaupunki.

LINKIT:

Querq-tapahtumatila: https://www.facebook.com/querqhelsinki/

Esityksen Facebook tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/493135004746412/
Ars Moriendi -festivaali: http://arsmoriendi.fi/flow-of-death/
Zodiak Z-free: https://www.zodiak.fi/kalenteri/z-free-elina-hauta-aho

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close