Teospari FLOW OF DEATH ja AND LIFE

 

 

FLOW OF DEATH

TYÖRYHMÄ: Tanssitaiteilijat Elina Hauta-aho, Aino Voutilainen, Laura Pietiläinen, Linda Priha, äänisuunnittelija Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelija Anttoni Halonen, teaser: Jouni Taurianen, teoksen tallenne Aino Ojanen.

ESITYKSET:
Querq-tapahtumatilassa, Nilsiänkatu 10A, 2krs.
Esitysajat: Ke 11.12, pe 13.12, la 14.12 ja su 15.12,
kaikki esitykset klo 19.00.
Liput: 10/15e ovelta KÄTEINEN TAI MOBILEPAY
LIPPUVARAUKSET: virtausta@gmail.com (Esityksiin rajallinen osallistujamäärä, joten varaa lippusi ajoissa!)

 

Kuvat esityksestä Salla Keskinen

 

ESITYKSET MATKAN VARRELTA:
La 16.11 klo 13 / Ars Moriendi –festivaali / Helsingin Tuomiokirkon Krypta / Kirkkokatu 18.
Vapaa pääsy.

Ti 26.11 klo 17.00 ja ke 27.11 klo 17.00 / Z-free, Zodiak – Uuden tanssin keskus / Studio C4 / Kaapelitehdas /
Vapaa pääsy

 

Kuvat Z-free demoesityksestä Anttoni Halonen

Flow of death tekee tilaa kuoleman ja kuolevaisuuden kanssa olemiselle. Teos on yhdistelmä kokemuksellisuutta ja esityksellisyyttä. Flow of death on ensi-illassa Helsingissä Querq-tapahtumatilassa joulukuussa ja siitä esitetään marraskuussa prosessin eri vaiheissa otteita Ars Moriendi -festivaalilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Z-free ohjelmassa.

Flow of death -esitys kutsuu kanssaihmisiä pysähtymään hetkeksi oman kuoleman ja kuolevaisuuden äärelle. Asun tässä lihassani, joka on vahva ja hauras, lopulta mätänevä, hajoava ja uutta elämää tuottava, ravitseva. Flow of death -esitys rakentaa tilan jossa voi tunnustella omaa suhdettaan kuolemaan. Kuolema on jatkuvasti elämässämme läsnäoleva virta: soluissamme, mielessämme, ympärillämme. Tunnustelemme tätä virtaa ja sen vuoropuhelua elämän voiman kanssa. Kuoleman muistaminen voi piirtää tämän hetken kirkkaaksi.

Flow of death –teoksen synnyssä yksi oleellinen osa on ollut avoimuus. Teoksen työstö aloitettiin keväällä 2019 kaikille avoimilla harjoitussessioilla, joita jatkettiin syksyllä 2019. Matkalla kohden ensi-iltaa teosta avataan sen prosessin eri vaiheissa näissä kahdessa julkisissa ulostuloissa, Ars Moriendi -festivaalilla ja Z-free ohjelmassa. Teos on pari And Life -esitykselle (ensi-ilta 2020).

 

Teosta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Helsingin kaupunki.

LINKIT:

Querq-tapahtumatila: https://www.facebook.com/querqhelsinki/

Esityksen Facebook tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/493135004746412/
Ars Moriendi -festivaali: http://arsmoriendi.fi/flow-of-death/
Zodiak Z-free: https://www.zodiak.fi/kalenteri/z-free-elina-hauta-aho

 

////////////////////////////////////////////

 

AND LIFE

ENSI-ILTA JA ESITYKSET OVAT SYKSYLLÄ 2020 NÄYTTÄMÖTILASSA HELSINGISSÄ

 

TYÖRYHMÄ:

KOOLLEKUTSUJA, KOREOGRAFIA, TANSSI, TUOTANTO: ELINA HAUTA-AHO

KOREOGRAFIA, TANSSI: SAARA NORVIO, AINO VOUTILAINEN JA LAURA PIETILÄINEN

ÄÄNISUUNNITTELU: JOUNI TAURIAINEN

TILA- JA VALOSUUNNITTELU:

PUKUSUUNNITTELU: MARIA SIRÉN

Teosparin toinen osa And life on sukellus elämän voimaan, syntymään, elämän jatkuvaan virtaan, manifestoitumiseen erilaisissa olioissa  – kaikkeen mikä liikkuu, kuhisee, vilisee, suuntaa, virtailee rauhallisesti meissä ihmisissä ja kaikissa olevaisissa. Oivallus elämän vahvasta voimasta voi iskeä katsellessa pientä turilas-hyönteistä kesäisessä illassa mökkirannan laiturilla, tai antaessa tuulen syöksyä kehon lävitse, tai katsellessa tärkeitä ihmisiä lempipuuhissaan. Kaikkialla näkyy jatkuva elämän virta ja voima manifestoituen pieniin ja suuriin hetkiin ja oleviin. And life –teos on matka voimakkaasti elävään kehoon, kanssaolevien virtojen tunnusteluun ja näkyväksi tekemiseen. Teoksen lähtökohtana on sisäiseen ja ulkoisen elämän voimaan, virtaan heittäytyminen kehollisena, liikkuvana olentona. Elossa oleminen on virtausta, jatkuvaa liikeettä, sykettä ja suuntautumista tulevaan, menneeseen, tähän hetkeen. Teoksessa annamme tilaa tälle suuntautumiselle ja sykkeelle tulla esiin.

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close