MITEN JA MIKSI?

Olen toiminut tanssin ammattikentällä Suomessa reilut 10 vuotta toimien laaja-alaisesti tanssintekijänä: työryhmien koollekutsujana ja vetäjänä, tanssijana, opettajana, mentorina, tapahtumien järjestäjänä, kansanopiston tanssitaiteen koulutuslinjan vetäjänä ja teosten tuottajana.

MIKSI?

Taiteen tekeminen ja kokeminen on minulle paikka, jossa on mahdollisuus purkaa, paljastaa ja rakentaa uudelleen inhimillisen toimintamme ja ajatusmalliemme merkityksiä. Tanssitaiteen tekemisessä äärettömän arvokkaana näen aina uudelleen avautuvan potentiaalin kohdata tuntematonta, joka voi avautua pikkuhiljaa aavistuksenomaisista tuntemuksista laajempien yhteyksien ymmärrykseen. Tarkoitan tuntemattomalla jotain oleellista syvyyttä, tasoa, tuntua, tunnetta, ajatusta, tai oivallusta, joka on ollut piilotettuna arjen totunnaisuuden alle. Tuntemattoman kohtaaminen avaa uusia tai katveeseen jääneitä yhteyksiä itseen, toisiin ja ympäristöön. Lähestyn tuntematonta herkistyen kehon syville yhteyksille: omassa sisäisessä ekosysteemissään ja suhteessa ympäröivään todellisuuteen, sekä antaen aikaa syvälle soluihin painautuneen tiedon aistimiselle. Sieltä artikuloiden esitykseksi/ harjoitteiksi/ jaettavaksi avautuneita kiinnekohtia tai kysymyksiä. Teoksissani / esiintyjänä / opettajana haluan olla mahdollistamassa tiloja, joissa on tilaa kaikilla hengittää ja olla, löytää itse yhteyksiä minne ne ikinä kullakin avautuvatkaan.

MITEN?

Työskentelypraktiikkaani leimaa intuitiivisuus: kerään ja tutkin käsillä olevan työhön aineistoa (kirjoituksia, keskusteluja, esityksiä, harjoitteita), jotka muodostavat tekemiselle vankan pohjan. Esityön jälkeen työskentely on hetken kuuntelua ja avoimuutta nähdä ja aistia teoksen/projektin/opetushetken suuntaa, kunnes prosessin ydin alkaa paljastumaan ja kirkastumaan, ottamaan muodon. Haastan itseäni ei-tietämisen tilaan, jossa syvemmän yhteyden ympäröivään ja itseen on mahdollista avautua. Ei-tietämisen tila on myös vapaa jatkuvasta määrittelyn ja analysoinnin tarpeesta.

Perusarvona kaikessa työskentelyssäni on empatia ja yhteistyö. Luon esityksissäni ja opettajana tilaa, jossa voimme olla aiheiden äärellä yhdessä kaikkien läsnäolijoiden kanssa. Antaen kaikille tilaa tulla osaksi kokemusta.  Haluan olla osaltani rakentamassa avoimempaa tanssinkenttää, yhdessä tekemistä ja jakamista sekä työkulttuuria, jossa kanssataiteilijoita ja katsojia arvostetaan ainutkertaisina olentoina. Koen tällaisen työskentelytavan rikastuttavan minua että koko tanssitaiteen kenttää.

 

Kuva Salla Keskinen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close