Michaela the Fucking Queen of Everything & Pauli Tuovinen & Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket: BLONDIT

Blondit-teos esitettiin Zodiak – Uuden tanssin keskuksella Helsingissä joulukuussa 2018 sekä Jojo – Oulun tanssin keskuksessa tammikuussa 2019. Esitys valittiin osaksi PerformingHel-katselmusta, jossa teoksesta esitettiin osia syyskuussa 2019.

Kritiikki Helsingin sanomissa ja HBL: ssä:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005923263.html

https://www.hbl.fi/artikel/intelligent-och-slagkraftigt-om-blondiner/

Koreografia: Paula Tuovinen, Laura Pietiläinen
Esiintyjät: Michaela – The Queen of Fucking Everything, Joonas Lampi, featuring Kuumat Putket: Elina Hauta-aho, Linda Priha ja Elisa Tuovila
Valosuunnittelu: Mikko Hynninen
Stylisti: Joonas Lampi
Videosuunnittelu: Juhani Haukka
Alkuperäinen musiikki: Lotta Wennäkoski
Residenssi: Saaren kartano
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Paula Tuovinen, Laura Pietiläinen

Kuvat: Katri Naukkarinen

 

Blondit on Michaela – The Queen of Fucking Everythingille ja Go Go Tanssiryhmä Kuumille Putkille kierrätetty versio Paula Tuovisen sooloteoksesta Blondi vuodelta 2000.

Blondit on alkuperäiskoreografiasta inspiroitunut kierrätysversio, joka ottaa vapaasti omat uomansa ja muotonsa. Teoksen keskiöön nousee Michaela -The Queen of Fucking Everything sekä Kuumien putkien Joonas Lampi, kuten alkuperäisteoksessa Paula Tuovinen ja lavastaja Kimmo Takala. Kuumat Putket -ryhmän jäsenet tuovat bimbojen lisävoimaa esitykseen (Elina Hauta-aho, Linda Priha ja Elisa Tuovila).

BLONDIT, Paula Tuovisen alkuperäisteos käsitteli valkoiseen naiseen liitettyjä mielikuvia, naista luontona, lapsena tai lapsenkaltaisena, valkoista naista värillisenä ja valkoista naista vitsinä. Tulevassa versiossa Michaela & Kuumat Putket räjäyttävät käsityksiä ja ilmaisuja blondiudesta nostaen keskiöön vapauttavan hulluttelun ja tietoisen bimboilun.

Esitys saa inspiraationsa kaikesta pöljästä ja oudosta. Bimbot saattavat olla luonnonlapsia, viattomia, ilkeitä, arvaamattomia, epärationaalisia, heillä voi olla korkeat korot ja korkea ääni. He voivat olla haluttuja ja halveksittuja, jumalattaria ja ääliöitä – tai sitten eivät.

Paula Tuovinen on antanut Michaelalle vapaat kädet muuntaa liikemateriaalinsa ja kokonaisesityksen Michaelan sisäisen bimbon viemänä, mutta työskentely säilyy silti työryhmäkeskeisenä. Michaelaa inspiroivat erityisesti bimbous vapauttavana aspektina ja emansipaationa.

Valo- ja äänimaailmasta vastaa alkuperäisteoksesta tuttu taiteilija-suunnittelija Mikko Hynninen. Äänimaailman perustana on Lotta Wennäkosken sävellys alkuperäisteokseen.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close