Ervi Sirén: Vihje ilosta

Teos esitettiin Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa Helsingissä 2011.

”—När det gäller fysisk eller dansmässig virtuositet och tillsynes otvunget flödande framställning framstår Ahti och Hauta-aho i en klass för sig.—” HBL 15.9.2011 Jan-Peter Kaiku Ervi Sirénin koreografiasta Vihje Ilosta.

”—Näin vahva lataus voi syntyä vain kypsien taiteilijoiden yhteistyöstä. — Sitä, mikä tanssijoita liikuttaa, on vaikea sanallisesti tavoittaa, mutta sen jonkin lopputulos on todella pysäyttävä.” HS kulttuuri 12.9.2012 Marja Hannula Vihje ilosta-teoksesta

Koreografia: Ervi Sirén
Tanssijat: Hanna Ahti, Elina Hauta-aho, Eeva Muilu, Nina Viitamäki
Äänisuunnittelu: Aake Otsala
Valosuunnittelu: Anna Pöllänen
Kuvat: Uupi Tirronen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Ervi Sirén

 

Teoksen esittelytekstiä:

Kaksivuotisen housekoreografikautensa aikana (Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa) sekä koreografina että opettajana Ervi Sirén on tuonut esiin tanssijoiden persoonallisuutta omalla herkällä ja kuuntelevalla tyylillään. Pitkäjänteisessä yhdessä työskentelyssä tanssijuudesta on avautunut yhä uusia tasoja ja sävyjä.

Syyskuussa 2011 Zodiakissa saa ensi-iltansa Sirénin uusi tarkoituksellisen keveästi ja leikkien toteutettu ryhmäteos Vihje ilosta. Teoksen tanssijakvarteton muodostavat Hanna Ahti, Elina Hauta-aho, Eeva Muilu ja Nina Viitamäki.

Sirénin työskentelytavalle on ominaista erilaiset tanssilliset liiketeemat ja -tehtävät ja niiden moninainen variointi.

Joskus havaitsemme. Joskus otamme vastaan. Joskus reagoimme.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close