Vivarium Kollektiivi & Jouni Järvenpää: El Bimbo

Teos esitettiin Valve-salissa Jojo – Oulun tanssin keskuksen ohjelmistossa syyskaudella 2012. Ennen sitä El Bimboa työstettiin ja demottiin residenssissä Liisa Pentin studiolla Helsingissä sekä Roudan vieraana Kajaanissa. Teos on Vivarium Kollektiivin ja koreografi Jouni Järvenpään yhteistyöteos.

Esitystallenne:

https://vimeo.com/63602930

Lehdistössä:
“Esiintyjät olivat teknisesti taitavia, sekä liike-, musiikki- että improvisaatioteknisesti, mikä teki katsomisesta ja kuuntelemisesta helppoa ja nautittavaa. Jutun ydinmehu oli kuitenkin heidän läsnäolossaan, täydellisessä paneutumisessaan kulloinkin käsillä olevaan tehtävään ja tilanteeseen.

Antoisinta El Bimbossa oli nimenomaan tanssijoiden ja muusikon impulssien seuraamisen, niistä rakentuvien jatkumoiden, ja yhteisten kokonaisuuksien jatkuva, rauhassa keskittynyt leikki, jota ei voinut alkaa määritellä ja siirtää sanoiksi ja tarinoiksi. Se ei ollut mielivaltainen, mutta se oli kontrolloimaton – ja hauska.” (Vaatu Kalajoki, Liikekieli.com)

Koreografia: Jouni Järvenpää ja työryhmä

Tanssi: Elina Hauta-aho, Anni Rissanen, Linda Priha

Sävellys, musiikki ja esiintyminen: Eero Savela

Valosuunnittelu: Hannu Eskelinen

Tuotanto: Vivarium Kollektiivi ja Jojo – Oulun tanssin keskus

Kuva: Jussi Tuokkonen

 

The improvisation in this piece has a precise rhythm and a structure inside which all things and even impossible things become possible. Every performance is completely different and yet the piece is the same: with us as performers having full responsibility to recreate our relation to all the different tasks again and again while performing. All the subjects of the improvisation have been carefully chosen and labored through different processes.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close