El Bimbo

EL BIMBO

Yhteistyöteos koreografi Jouni Järvenpään kanssa.

ElBimbo

https://vimeo.com/63602930

El Bimbo is a dance and music performance created by Vivarium Kollektiivi in 2012 in Helsinki/Kajaani/Oulu. Jouni Järvenpää was invited to make choreography to Vivarium. The performances were in Valvesali Oulu in October-November 2012.

The improvisation in this piece has a precise rhythm and a structure inside which all things and even impossible things become possible. Every performance is completely different and yet the piece is the same: with us as performers having full responsibility to recreate our relation to all the different tasks again and again while performing. All the subjects of the improvisation have been carefully chosen and labored through different processes.

Choreography: Jouni Järvenpää
Dance: Vivarium collective
Elina Hauta-aho, Anni Rissanen and Linda Priha
Composing, music and performance: Eero Savela
Light design: Hannu Eskelinen
Production: Vivarium Collective and Jojo – Oulu Dance Centre
Photo: Jussi Tuokkola

Press:
“Esiintyjät olivat teknisesti taitavia, sekä liike-, musiikki- että improvisaatioteknisesti, mikä teki katsomisesta ja kuuntelemisesta helppoa ja nautittavaa. Jutun ydinmehu oli kuitenkin heidän läsnäolossaan, täydellisessä paneutumisessaan kulloinkin käsillä olevaan tehtävään ja tilanteeseen.

Antoisinta El Bimbossa oli nimenomaan tanssijoiden ja muusikon impulssien seuraamisen, niistä rakentuvien jatkumoiden, ja yhteisten kokonaisuuksien jatkuva, rauhassa keskittynyt leikki, jota ei voinut alkaa määritellä ja siirtää sanoiksi ja tarinoiksi. Se ei ollut mielivaltainen, mutta se oli kontrolloimaton – ja hauska.” (Vaatu Kalajoki, Liikekieli.com)

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close